PRAGUE
2000 · Catalunya

Punt d’informació al “Poble Espanyol” de Montjuïc

Les noves taquilles s’agrupen en un únic volum que incorpora un punt d’informació, servint d’excusa per racionalitzar passos i circulacions i alhora dignificar l’entorn proper.
El petit edifici s’entén com un volum pur d’estructura metàl·lica en que es van alternant paraments vidrats i tancament de xapa d’acer corten.
Transparència i opacitat, en una volguda relació canviant, amb elements mòbils. Dues portes corredisses de xapa corten tanquen les parts vidriades deixant dues façanes totalment closes.
La façana de les guixetes i al seva oposada tenen elements reixats que admeten una relació canviant amb l’entorn, de manera que no acaben de perdre mai la transparència.
Funcionalment, la planta està dividida en dues meitats corresponents a les taquilles i al punt d’informació. L’accés a la zona destinada a informació es fa des del front orientat a la muralla del recinte, amb visions creuades cap a l’avinguda.
Un parament de mobiliari i vidre separa interiorment la zona de taquilles. Una porta interior comunica totes dues parts .
Punt de venda d’entrades però, sobretot, punt de reclam d’allò que el visitant descobrirà a l’interior del Poble Espanyol de Montjuïc.

COAUTORS: J. Carreté, M. Barba i E. Montané.

Emplaçament

Avinguda Marquès de Comillas, Barcelona.

Client

Poble Espanyol de Montjuïc, S.A..

Superfície

22 m2

Data projecte

2000

Període obra

2001

SHARE PROJECT