PRAGUE
2023 · Catalunya

Projecte de Condicionament de l’Estadi Olímpic Lluís Companys pel trasllat del FC Barcelona durant la Temporada 2023/2024

El Futbol Club Barcelona està reformant el seu estadi – el Camp Nou – i no podrà jugar-hi de nou fins al mes de novembre de 2024, per aquesta raó s’ha hagut de traslladar temporalment a Estadi Olímpic Lluís Companys.

La remodelació i condicionament que hem dut a terme a tingut per objectiu transformar un equipament d’atletisme que s’usava principalment per espectacles i esdeveniments de gran format en un estadi de futbol.

Les actuacions realitzades han afectat més de 50.000m2 en els següents àmbits:

Terreny de joc
Graderies: Sectorització i condicionament
Espais d’us esportiu i staff.
Espais per la premsa i requeriments de retransmissió esportiva.
Àrees d’hospitality.
Espais de marxandatge.
Oficines i sales de control.
Taquilles i espais d’àrea social.
Aparcaments.

Les premisses inicials de l’actuació i que han condicionat l’elecció de les solucions proposades van ser que les obres s’havien d’executar en menys de sis mesos, amb interrupcions per a celebrar 9 concerts prèviament acordats, i que totes les intervencions s’havien de poder revertir quan el FCB deixi l’estadi.

Per això s’han plantejat solucions en sec, que es puguin muntar ràpidament i es puguin desmuntar al final de l’ús del FCB, materials i solucions constructives 100% reutilitzables (cradle to cradle) i en gran mesura de proximitat i solucions dimensionades per a un ús intensiu, amb un baix manteniment i una fàcil reposició en cas de trencament.

Emplaçament

Barcelona

Client

Futbol Club Barcelona

Data projecte

2023

Període obra

2023-2024

Autor

2BMFG arquitectes SLP