PRAGUE
2014 · Catalunya

Habitatge unifamiliar V-P

Es tracta  d’un habitatge situat a la planta principal d’un edifici situat al carrer Pàdua de Barcelona.

L’objecte del projecte consisteix en re estructurar l’habitatge, per tal d’adaptar-lo als nous requeriments -principalment programàtics- de la propietat.

Com a premissa inicial, es planteja que tots els espais han de rebre llum i ventilació naturals. La reordenació dels espais es realitza de manera que això sigui possible. Com a punt de partida, es proposa organitzar l’habitatge en dues grans àrees, segons siguin estances d’estar o de nit.  La zona de dia, amb menys requeriments de privacitat, se situa orientada a la façana principal, amb vistes al carrer Pàdua, i llum natural.  Els tres dormitoris, juntament amb els banys, es col·loquen a la part posterior de l’habitatge, al voltant dels grans patis interiors, que els permeten disposar, tant de llum i ventilació naturals com de privacitat.

A la zona de dia, s’obre una sèrie d’obertures que permeten una relació tant visual com espacial entre les estances i, alhora, permeten garantir la il·luminació i ventilació naturals d’aquestes. La cuina queda connectada amb la sala mitjançant una gran finestra horitzontal, i amb el menjador a través d’una porta corredissa; el menjador i la sala d’estar es relacionen mitjançant una gran obertura que les comunica.

Emplaçament

Carrer Padua, Barcelona.

Client

Privat

Superfície

131m²

Data projecte

2014

Període obra

2015

SHARE PROJECT