PRAGUE
2009 · Catalunya

Centre d’Estudis Olímpics i de l’Esport J. A. Samaranch

El Centre de Recerca s’ubica a la cota +98.15 de l’Estadi Olímpic “Lluís Companys” de Montjuïc, Barcelona. Situat al nord-est de l’Estadi, el nou centre s’emplaça proper a una de les sortides d’emergència de l’Estadi cap al Passeig Olímpic.
Aquest nou espai, envoltat per una pell de lames verticals d’alumini i vidre, es recolza sobre els murs de formigó de l’Estadi. El centre s’organitza en dos nivells. Al vestíbul general s’hi col·locarà una gran porta de guillotina que permetrà independitzar el centre de la resta de l’Estadi.
En un primer nivell, situat a la mateixa cota de la sortida al Passeig Olímpic, la +99.52, un gran vestíbul dona accés a les zones d’administració, la zona de direcció, als banys i l’aula magna.
A un nivell inferior, la cota +98.20 de l’Estadi, que s’hi accedeix baixant per l’escala d’emergència actual, trobem l’espai obert al públic, l’arxiu, les sales de consulta, un magatzem i una sala d’instal·lacions.
A un nivell superior s’ha creat un altell ocupat per l’arxiu i l’office. Una escala de graons de vidre dóna accés i comunica aquestes dues plantes. Sota l’escala, un paviment de còdols de riera blancs deixen lloc a una escultura.

Emplaçament

Estadi Olímpic “Lluís Companys”

Client

B:SM. Barcelona de Serveis Municipals

Superfície

429 m2

Data projecte

2009

Període obra

2010-2011

SHARE PROJECT