PRAGUE
2003 · Catalunya

9 habitatges a Vilassar de Mar

El projecte és un edifici d’habitatges de nova planta entre mitgeres situat enmig del nucli de la població de Vilassar de Mar, de planta baixa i 5 plantes pis, totes destinades a habitatges.
Hi ha una planta soterrani amb l’aparcament, una planta baixa amb els accessos i un habitatge, tres plantes pis amb 2 habitatges per replà i un àtic i un sotacoberta amb 2 habitatges amb tipologia de dúplex. Són habitatges de superfície reduïda, però amb plantes diàfanes que van d’una façana a l’altra fent arribar llum i aire a les zones més interiors.
El programa funcional se situa en un espai continu, des de la sala al davant fins al dormitori al darrera, deixant la cuina i el bany a la zona central. L’espai flueix, però, acotant els usos amb paraments lleugers translúcids o portes corredisses que permeten múltiples modulacions d’interrelació funcional sense renunciar a la concepció dimensional màxima dels habitatges.
Els colors clars i les formes senzilles encomanen austeritat a l’interior, són espais neutres, en potència, capaços de suggerir diverses maneres d’habitar. I s’aboquen amb decisió cap a fora, a través de finestrals i balconades deixant que l’atmosfera del mar proper aleni cada racó de la planta.
Exteriorment, també es juga amb la senzillesa de formes, materials i colors, pervenint en una volguda harmonia cromàtica. Un entramat geomètric de metall i vidre endreça la façana principal i la fa tensa i lluminosa. La fusta que ajusta el pati d’accés a l’alineació de vial fa de contrapunt dolç i natural a la intervenció.

Emplaçament

Carrer Santa Coloma, 87, Vilassar de Mar.

Client

Privat

Superfície

916m²

Data projecte

2003

Període obra

2004-2005

SHARE PROJECT