PRAGUE

RECOLLIM EL PREMI DE CERÀMICA ASCER A VALÈNCIA

Recollim el primer premi d’Arquitectura dels Premis Ceràmica d’Arquitectura i interiorisme, organitzats per ASCER (Associació Espanyola de Fabricants de Taulells i Paviments Ceràmics), gràcies al projecte “Centre d’investigació de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, Barcelona”, amb PICHarchitects_Pich-Aguilera.

 

El propòsit dels Premis de Ceràmica és difondre l’ús de la ceràmica en obres d’arquitectura i interiorisme. Compten amb una llarga trajectòria, sent aquesta la divuitena edició, i amb un gran reconeixement entre els professionals del sector.

 

La decisió del jurat va ser la següent:

Primer premi d’arquitectura: “Centre d’investigació de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, Barcelona” de PICHarchitects_Pich-Aguilera i 2BMFG Arquitectes.

 

El jurat valora l’ús innovador de la ceràmica i el context en què s’utilitza el material, que es mimetitza amb part de l’entorn. Aquesta façana és una pell permeable ceràmica, que permet la comunicació de l’interior amb l’exterior a nivell visual però al seu torn, li dóna una identitat camaleònica amb l’exterior.

 

El jurat va estar presidit per Jacob van Rijs (MVRDV) i format per:
Inés Llop (Inés Llop Arquitectes)
David Lorente (HArquitectes)
Eugeni Bach (Anna & Eugeni Bach Arquitectes)
Héctor Ruíz Velázquez (Ruíz Velázquez Architecture & Design Team)
Tomoko Sakamoto (Spread editors)
Ramón Monfort (CTAC)