PRAGUE
2024 · Catalunya

Terminals de les torres dels Evangelistes i de la Torre de la Mare de Déu

Novembre de 2023 marca un fita en la Sagrada Família i en la trajectòria a 2BMFG arquitectes. Amb orgull, hem dissenyat l’estructura dels Terminals de les torres dels Evangelistes i de la Torre de la Mare de Déu, utilitzant formigó blanc vist d’alta resistència i complint amb els més alts estàndards arquitectònics i estructurals.

Dominant les vistes de Barcelona, els quatres tetramorfs de marbre blanc de Thassos s’eleven fins a 135 metres. Cada escultura, de més de 15 tones de pes, té una estructura interna d’acer inoxidable dissenyada per durar segles: una nova fita de l’enginyeria estructural.

2BMFG arquitectes ha jugat un paper crucial en l’enginyeria estructural de les quatre escultures artístiques dels Terminals de les torres dels Evangelistes. La instal·lació, a més de 120 metres d’alçada, d’aquestes escultures que superen les 15 tones cadascuna, ha requerit de tota la nostra capacitat tècnica, per a dissenyar un meticulós procés d’execució que s’ha culminat amb èxit.

Hem calculat amb precisió l’estructura d’aquest poliedre de formigó armat, una joia de l’arquitectura de 3×3 metres i més de 20 tones de pes. Recobert amb trencadís daurat, cada fragment reflecteix el nostre compromís amb l’excel·lència i la durabilitat.

Site

Barcelona

Customer

Sagrada Familia

Surface

200m2

Project date

2024

Autor

Junta Constructora Sagrada Familia

Tipologia estructural

Laminar mixta

5