PRAGUE
since 1985 · Catalonia

The Sagrada Familia’s Expiatory Temple

SITE

Sagrada Família, Barcelona

CLIENT

Sagrada Familia Expiatory Temple’s Committee

AREA

38.000m² up to now

CONSTRUCTION COST

3.000.000€ per year

DESIGN DATE

1985

CONSTRUCTION PERIOD

1986 - under construction

COAUTHORS

Jordi Bonet, Josep Gómez and Jordi Faulí

AUTHORS

Antoni Gaudí

Awards

2005, UNESCO World Heritage Top Award. 1969, National Interest Monument (R.I.) – 51 – 0003813 – 00000.

Publications

ON Diseño Magazine, number: 243. Gaudí’s Exhibition: “La Búsqueda de La Forma”. 2004. The exhibition of which Carles Buxadé and Joan Margarit were part of the scientific committee.

SHARE PROJECT

Design, calculation and managing the construction of the structure of the Sagrada Família’s nave, transept and apse, adapting Gaudi’s sketches.

Since 1986 the Office has been working on the design, calculation, and construction assistance of the Sagarda Familia’s structure in Barcelona, adapting Gaudí’s sketches.
This involves the construction of approximately 2.000 m2 per year and this project is expected to be completed in 2.025.
In November 2010, the temple, World Heritage of the UNESCO, was consecrated by the Pope Benedict XVI, coinciding with the coverage of the central nave.

2013 · Barcelona

New Changing rooms, stonecutter and shop Sagrada Familia

SITE

Carrer de Mallorca, 401. Barcelona. Eixample District.

CLIENT

The construction board of La Sagrada Familia Foundation

AREA

1.406,37m²

DESIGN DATE

2013

CONSTRUCTION PERIOD

2013

This project aims to solve the new needs arising during the construction of the Sagrada Familia Temple.

The project consists on designing a new service area for construction workers and guides of the Temple, including changing rooms, a dining room, offices, and meeting rooms. But the project also covers modifications in the stonecutter area and refurbishment of the shop in Marina Street and the customer service for group guides.

The new building is conceived as a temporary edification that will offer service during the construction process. It will be placed inside the Temple enclosure, in the corner between Marina and Mallorca Streets.

The volume is formed by two prisms, building A and building B, which fit in the East corner of the Temple. They are connected by an emergency staircase.

The functional program of building A contains changing rooms for construction workers on ground floor, offices, samples room, dining room and changing room on first floor and male changing room for guides on second floor. An outdoors metallic staircase connects the different levels of the building and arrives to a platform in level -0.14 allocated to the stonecutters. On the other hand, building B contains the shop and the customer service for group guides on ground floor and first floor and the female changing room for guides on second floor.

SHARE PROJECT