Pou “Five Lille”

FITXA TÈCNICA

Rehabilitació del pou de la Societat General d’Aigües de 1905.

EMPLAÇAMENT: Avinguda del Baix de Llobregat, Cornellà de Llobregat, Barcelona.
CLIENT: Societat General d’Aigües de Barcelona
SUPERFÍCIE: 159 m2
PRESSUPOST: 133.175 €
DATA DEL PROJECTE: 1998
PERÍODE DE L’OBRA: 1998

MEMÒRIA
Es tracta de la rehabilitació del pou emblemàtic de la Societat General d’Aigües construït a l’any 1905 i que avui encara es manté en funcionament.
Quan se’ns va encarregar la restauració varem interpretar que no només es tractava de resoldre aquest cas concret sinó que, fonamentalment, el que la Societat General d’Aigües de Barcelona volia i ens demanava era encetar el camí de la recuperació dels elements industrials més emblemàtics de la industria de l’aigua, per així donar a conèixer l’entramat tecnològic que ha permès el subministrament d’aigua a la societat catalana.
Les característiques principals de l’actuació deriven de les exigències del programa de necessitats i d’un seguit d’idees bàsiques que han guiat el procés de disseny:
– Recuperació de les solucions constructives originals, malmeses i empobrides per actuacions posteriors.
– Caracterització dels diferents materials d’aquestes edificacions, que es repeteixen de manera gairebé sistemàtica, mitjançant uns colors determinats que permetin la seva fàcil identificació.
– Il·luminació exterior que faci possible, també durant la nit, que el pou segueixi sent un element significatiu que possibiliti situar i reconèixer l’Estació Elevadora de Cornellà.
– Aconseguir que aquestes construccions industrials es puguin utilitzar, així mateix, com a punts d’encontre i de reunió que serveixin per a recuperar la memòria col·lectiva i la història de la S.G.A.B.